Најновије вести

Вучић са амбасадорима Квинте и ЕУ: Озбиљни и важни разговори за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадоре земаља Квинте, као и шефа Делегације ЕУ на њихов захтев. Том приликом амбасадори су председнику Вучићу уручили заједнички документ у коме изражавају забринутост због могућег нарушавања стабилности у региону, а уочи истицања рока за пререгистрацију возила са српским таблицама на Косову и Метохији.

 

 

Председник Вучић је рекао да дели забринутост због могућих тензија, додавши да је Србија посвећена дијалогу као начину за решавање отворених питања, на корист Срба и Албанаца који живе на Косову и Метохији, неугрожавајући своје државне и националне интересе. Председник Вучић је указао на то да су досадашње напетости настајале због једностраних потеза Приштине, као и на то да Приштина не поштује одредбе Споразума о слободи кретања, закљученог уз посредство ЕУ.

Амбасадори Квинте и шеф Делегације ЕУ су захвалили председнику Вучићу на конструктивном ангажовању Србије у испуњавању Мапе пута за примену споразума о енергетици, као дела дијалога са Приштином.

Састанак је делом био посвећен и дешавањима у региону, као и кретањима на глобалној сцени.

Александар Вучић је, на Инстаграму, написао да је са амбасадорима Квинте и ЕУ имао озбиљне и за Србију суштински важне разговоре.

“Упркос свим изазовима настављамо да водимо одговорну политику која чува мир и националне интересе наше земље, да штитимо слободарски дух и самосталност Србије и увек и свима говоримо истину”, навео је Вучић на Инстаграм профилу “Будућностсрбије”.

Састанку је присуствовао и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Подели на: