Најновије вести

Вучић са амбасадором Турске

Председник Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Турске Танџуа Билгича. Захвалио му је на томе што је, током свог дипломатског ангажмана у Београду, допринео јачању политичког дијалога двеју земаља, као и свестране сарадње, посебно на пољу економије.

 

Александар Вучић и Танџу Билгич су се сагласили да су билатерални односи Србије и Турске данас на највишем нивоу, чиме две земље дају и снажну подршку стабилности целог региона, саопштила је Служба за сарадњу медијима председника Републике.

Вучић је, с тим у вези, нагласио да га радује што је са председником Ердоганом, захваљујући међусобном поверењу и разумевању, успоставио блиску сарадњу.

Оценио је да је политички дијалог последњих година био веома интензиван, а да се исто може рећи и за економску сарадњу, имајући у виду да је трговинска размена у последње четири године готово удвостручена.

Вучић је истакао да веома уважава лични допринос председника Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију.

Билгич је рекао да у овом тренутку на српском тржишту послује око 1.000 турских компанија и да је уверен да ће се тај број стално повећавати, захваљујући добрим тржишним условима и финансијској стабилности коју је наша земља постигла.

Двојица цаговорника су разговарали и о резултатима конкретних заједничких пројеката, при чему су по значају издвојени пројекти у области инфраструктуре.

Председник је амбасадору Билгичу пожелео добро здравље, као и много успеха у будућем професионалном ангажовању.

Подели на: