Најновије вести

Вучић са Боцан-Харченком: Србија ће се увек залагати за мир и дијалог

Председник Александар Вучић састао се са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком. Србија ће се увек залагати за мир и дијалог, као једини начин за решавање отворених питања, рекао је Вучић.

 

 

Председник Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону, посебно после тензија изазваних неодговорним, једностраним поступцима Приштине, који су били усмерени на ограничавање слободе кретања Срба са Косова и Метохије, саопштила је Служба за односе са јавношћу Председника.

Вучић је рекао да је добро што је Приштина, под притиском међународних представника, одустала од првобитне намере да изазове сукоб и одведе цео регион у нестабилност.

“Србија ће се увек залагати за мир и дијалог, као једини начин за решавање отворених питања”, рекао је председник Вучић.

Амбасадор Боцан-Харченко поновио је став званичне Москве да су потези Приштине неодговорни и да треба спречити сваку могућност ескалације.

Двојица саговорника су разговарали и о билатералним односима двеју земаља, који су окарактерисани као искрено пријатељски, те о заједничким пројектима, чија је реализација у току или су у припреми.

 

Подели на: