Најновије вести

Вучић са Чен Бо: Неопходно одржавање посебне седнице СБ УН о КиМ

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, коју је детаљно обавестио о угрожености Срба на Косову и Метохији и о деликатности безбедносне ситуације, која угрожава стабилност целог региона. У оквиру тога је истакао да сматра да је неопходно одржавање посебне седнице Савета безбедности УН, како би целокупна светска јавност сазнала о тензијама на КиМ и тешком положају тамошњих Срба.

 

 

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за сарадњу с медијима председника Републике, амбасадорка Чен је, с тим у вези, истакла да је њихов “став по питању КиМ је вама веома јасан”.

“Подржавамо налажење решења у оквирима дијалога и Резолуције 1244 СБ УН. Подржавамо напоре Србије у очувању територијалног интегритета и суверенитета. Увек разумемо и подржавамо легитимне и рационалне захтеве српске стране”, навела је кинеска амбасадорка.

Председник Вучић је истакао изузетну динамику у сарадњи између Србије и Кине, засновану на међусобном поверењу и уважавању, као и на стабилној економији и стратешком планирању који за циљ имају дугорочне пројекте на националном и регионалном нивоу, наводи се у саопштењу.

Вучић је поновио огромну захвалност, како кинеским пријатељима, тако и амбасадорки Чен Бо, на личном залагању и огромном труду који је уложила у јачање односа Србије и Кине, “делећи са нама искрену радост због сваког изграђеног ауто-пута, моста, пруге и фабрике”.

Председник Вучић претходно се састао са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком и том приликом још једном изразио забринутост због безбедносне ситуације на Косову и Метохији.

Подели на: