Најновије вести

Вучић са Хилом о унапређењу сарадње и ситуацији КиМ

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила са којим је разговарао о даљем унапређењу српско-америчких политичких и економских односа, међународној позицији Србије, ситуацији на КиМ и наставку дијалога са Приштином, као и о актуелним геополитичким дешавањима.

 

 

Александар Вучић је нагласио да је Србија заинтересована за јачање економске сарадње са САД на свим нивоима и да очекује пораст америчких инвестиција у нашој земљи, с обзиром на добра искуства постојећих улагача, преноси служба за медије председника.

Вучић је истакао да је за нашу земљу неопходно да се настави рад на јачању, не само путне инфраструктуре, већ и енергетске и најавио да се ускоро очекује потписивање значајних уговора између Србије и САД за развој инфраструктуре.

Добри односи Србије и САД утицали су и на стварање погодног терена за ширење економске сарадње две земље, закључили су саговорници.

Захтев Приштине за куповину ракета
Амбасадор Хил је, овом приликом, обавестио председника Вучића о америчкој одлуци да прихвати захтев Приштине о куповини противтенковских ракета Јавалин.

Како је амбасадор Хил навео, Стејт Департмент ће тај захтев Приштине да упути америчком Конгресу, чиме почиње званична процедура.

Председник Вучић је рекао да је ова информација велико разочарање за Србију, али да ће наша земља, заједно са САД, радити на очувању српско-америчких односа.

“За нас је од највеће важности да мир у региону не буде нарушен и Србија ће наставити да се понаша одговорно и да доприноси стабилности на Балкану”, рекао је председник Вучић.

Двојица саговорника су разговарали и о билатералној сарадњи, као и о ситуацији у региону, закључује се у саопштењу

Подели на: