Најновије вести

Вучић са Милатовићем у Београду

Председник Србије Александар Вучић угостиће председника Црне Горе Јакова Милатовића. Након свечаног дочека испред Палате ”Србија”, одржаће се састанак два председника и пленарни разговори делегација две земље, предвођени Вучићем и Милатовићем, након чега се очекује обраћање медијима двојице председника.

 

 

Посета Милатовића Србији прва је након његових званичних посета Бриселу и институцијама ЕУ и НАТО, а како је раније рекао, циљ јој је јачање политичких и економских односа две државе и унапређење регионалне сарадње. Милатовић је јуче допутовао у Београд где га је дочекао шеф дипломатије Србије Ивица Дачић.

Председник Милатовић поручио је синоћ на свечаном пријему у Црногорској кући у Београду, да долази у Београд “у намери да да допринос ревитализацији политичких односа две земље”.

Милатовић је изјавио раније да ће у фокусу његове посете Београду бити потпуна нормализација односа са Србијом као важним економским партнером.

Најавио је да ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и саопштио да ће га позвати да дође у Црну Гору.

“Вучић је био на мојој инаугурацији. Сигуран сам да ће доћи”, рекао је Милатовић. Истакао је да ће најважнији сегмент посете бити поновно постављање дипломатских односа на нивоу амбасадора, пошто ни Србија нема амбасадора у Подгорици, нити Црна Гора амбасадора у Београду.

“Акценат ће бити и на другим темама: економска сарадња, заједнички инфраструктурни пројекти, заједнички пут ка Европској унији, али тема око амбасадора је предуслов”, навео је Милатовић.

Најавио је и да ће положити венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

“На тај начин одаћу почаст заједничкој историјској борби Србије и Црне Горе. Грађани Србије су помагали Црној Гори, тако да ћемо на тај начин заокружити посету”, закључио је Милатовић.

Милатовић ће се у Београду састати и са председником Народне скупштине Владимиром Орлићем. Најављено је да ће положити цвеће испред Основне школе “Владислав Рибникар“.

Подели на: