Вучић са словеначким премијером

Председник Александар Вучић састао се са председником Владе Републике Словеније Марјаном Шарецом са којим је разговарао о односима двеју земаља, економској сарадњи и европским интеграцијама.

 

Председник Вучић захвалио је на подршци коју Словенија пружа Србији у процесу евроинтеграција, а посебно на континуираној политичкој и техничко-експертској помоћи у конкретним преговарачким поглављима.

Нагласио је да Србија види Словенију као веома важног партнера како билатерално, тако и у регионалном и европском контексту.

“За Србију је Словенија веома важна као економски партнер са којим постоје стабилни економски токови, повезаност тржишта и све успешнија инвестициона сарадња”, истакао је председник Вучић.

Словеначки премијер је рекао да Словенија пружа подршку дијалогу Београда и Приштине, зато што је, каже, интерес Словеније да односи у региону буду добри.

Додао је да Србија може да рачуна на подршку у вези са проширењем ЕУ.

Двојица саговорника су констатовали да су билатерални односи веома интензивни, о чему сведоче међусобне посете на високом и највишем нивоу.

Трговинска размена порасла је прошле године за 14 одсто, а Словенија је са милијарду евра један од највећих инвеститора у Србији.

Као заговорник проширења ЕУ на Западни Балкан, Словенија подржава европске интеграције Србије, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима Председника Републике.

Подели на: