Вучић: Спремни за разговор, ЗСО незаобилазна тема

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је Београд спреман за разговор са Приштином у Бриселу, а да је Заједница српских општина незаобилазна тема, јавља Тањуг.

 

Ми смо спремни за разговор. Заједница српских општина је незаобилазна тема и на томе ћемо инсистирати”, рекао је Вучић на питање новинара да ли ће бити састанка у Бриселу 28. септембра, с обризом на то да албански медији трвде да делегација Приштине неће доћи.

Иначе, следећа рунда дијалога Београда и Приштине, планирана за 28. септембар у Бриселу, доведена је у питање због одбијања Приштине да разговара о ЗСО.

У европским дипломатским изворима Тањугу је речено да је следећа рунда експертских разговора Београда и Приштине, као и састанак на високом нивоу између председника Србије Александра Вучића и премијера Косова Авдулаха Хотија “још под знаком питања” .

Вучић је поручио да ће Београд у најбољој вери наставити преговоре са Приштином под окриљем Европске уније.

На питање да ли би Србији одговарало да САД преузме преговоре Београда и Приштине и да ли је недавно у Вашингтону било речи о томе, Вучић је рекао да је то веома комплексно, тешко и сложено питање на које данас, како каже, не би одговарао.

Истакао је, међутим, да се преговори и одлуком Уједињених нација воде под окриљем ЕУ.

“Нећу да говорим ко је све на то утицао својевремено, преговори се воде под окриљем ЕУ и у најбољој вери ћемо наставити преговоре под окриљем ЕУ”, рекао је Вучић новинарима након свечане промоције нових припадника полиције.

Подели на: