Најновије вести

Вучић: Србија и Црна Гора би требало да ресетују међусобне односе

Председник Србије Александар Вучић казао је “Адриа телевизији” да ће отићи у Црну Гору и додао да би две државе требало да ресетују међусобне односе, јер у будућности могу много тога заједно да ураде у корист грађана обе земље.

 

 

Александар Вучић је истакао да Србија и Црна Гора немају никог ближег него једна другу.

“Надам се да много тога у будућности можемо заједно да урадимо, па чак и ову зиму да олакшамо једни другима и да помогнемо једни другима, јер ће бити много тешка зима и за једну и за другу земљу. Полако да ресетујемо наше односе и да почнемо да их градимо, односно да вратимо ону емоцију коју смо имали и поштовања и љубав, јер тешко да имамо неког ближег него једни друге”, рекао је председник Србије.

На питање да ли ће ускоро посетити црну Гору, Вучић је одговорио потврдно.

“Свакако ћу доћи у Црну Гору, да ли званично или приватно – то је друга ствар. Премијер Црне Горе Дритан Абазовић је добио позив да званично посети Србију 29. јуна и добродошао је. Имамо пуно тема за разговор и много ствари да решавамо у интересу свих. Наравно, увек ће постојати они који не размишљају о томе како би било добро да две земље сарађују, већ како да то зауставе, али немам проблем са тим”, додао је Вучић и закључио речима да поздравља све људе у Црној Гори.

Подели на: