Србији неопходан мир више од свега

Председник Александар Вучић рекао је након састанка са представницима Срба из региона да се Србија налази пред великим политичким искушењима у тренутку када јој је економија најснажнија. Оно што нам је данас потребно је да будемо јединствени у најпунијем смислу речи, истако је патријарх Иринеј.

 

Представници Срба из Црне Горе и Републике Српске разговарали су у Београду с председником Србије и патријархом Иринејом.

Председник Александар Вучић каже да су се окупили на Сретење да би саслушали једни друге.

“Србија се налази пред великим политичким искушењима у тренутку када је економија најснажнија. Само мађарска економија може да се мери са српском по расту”, каже Вучић.

Уз прихватање порука патријарха о неопходности јединства и солидарности, увек смо били уз свој народ и у РС и у Црној Гори, каже председник.

Према његовим речима, Србији је неопходан мир више од свега.

“Показао сам да је потребно време да оснажимо Србију, да имамо више деце. Морамо стратешки да водимо рачуна о томе”, упозорава Вучић.

“Нисам ни кукавица ни плашљивац моја молба је да пре свега водимо рачуна да је највећи успех Србије колико дуго може да се чува мир”, каже Вучић.

“Бићемо уз свој народ и то се не доводи у питање”, истакао је Вучић.

Патријарх Иринеј је након састанка рекао да тражимо путеве и начине да кажемо ко смо.

“Оно што нам је данас потребно је да будемо јединствени у најпунијем смислу речи, нисмо велики народ и можемо да опстанемо само ако останемо јединствне у добру”, истако је патријарх Иринеј.

То ће нам помоћи и данас, каже патријарх, када многе наше комшпије и моћници на нас гледају посебним поглдом и посебном претпоставком о нама.

“Наше је да се покажемо какви смо. Само јединство, памет и ум може учинити да се одупремо многим искушењеима и да сачувамо наш народ, који ће остати на огњиштима својих предака”, указао је Иринеј.

“Надамо се да ћемо из многих неприлика својом памећу, јединствеом и слогом изаћи на прави пут и будемо достојни наследници наше културе”, закључио је патријарх Иринеј.

Председник Нове српске демократије Андрија Мандић реко је да су представници Срба из Црне Горе задовољни састанком.

“Много смо срећни што је и данас констатовано да је снага српске слидарносрти своје најлепше лице показала након ових дешавања у Црној Гори”, рекао је Мандић и захвалио свима онима који су заједно са њима стали стали раме у раме.

Подели на: