Најновије вести

Вучић: Штитићемо косовски завет и бринути о будућности нашег народа

Председник Србије Александар Вучић на свечаној академији поводом обележавања 950 година манастира Светог Прохора Пчињског добио је орден Епархије врањске СПЦ.
Председник је рекао да му је велика част што је добио орден.

 

“Нисам неко ко иначе жуди за наградама, али ми много значи овај орден који сам примио јер ми се чини да када заједно расту српска држава и црква, да је тада најбоље и грађанима. Мислим да у савременој историји нисмо толико урадили за наше цркве и манастире”, истакао је и додао да зна да то није довољно.

“Знам да никада није довољно и зато морамо да радимо још више и будемо још успешнији. После ордена Светог Саве, а једини сам председник који је тај орден примио, много ми значи јер је неко од вас приметио колико смо се трудили да обезбедимо помоћ”, поручио је Вучић.

Вучић је истакао да вез цркве не можемо да очувамо наше национално и државно ткиво, а да онај ко то не разуме, не заслужује да води државу.

“Немогуће је говорити о Видовдану и Косову после господина Славенка Терзића, а да то има никаквог смисла”, рекао је Вучић и навео да ће говорити из главе.

“Девет и по векова су за нас обавеза и одговорност, девет и по векова постојања на тешком тлу су обавеза да и у наредних девет и по векова опстанемо. Наша обавеза је да народу који овде живи обезбедимо опстанак, да поново покренемо фабричке погоне да људи могу да раде, да поново млади могу да се запосле и да виде будућност и за своју децу”, каже председник.

Навео је да овде живи диван народ, “људи који су више од свега волели и ценили своју цркву”.

“Уз величанствени орден добио сам обавезу више”, навео је председник и поручио да је важно јер, упркос тешким временима и силним притисцима са Косова и Метохије, већ сутра иде у Брисел.

“Знам колико имамо проблема, и зна то народ, верни народ у Бујановцу боље него било где другде. Ја вам обећавам да ћемо се борити за Србију, да нећемо бити ничији поданици, осим што ћемо бити слуге свог народа и своје државе”, истакао је Вучић.

Како је рекао, “чуваћемо и штитићемо косовски завет и Видовдан али и бринути о будућности нашег народа у Бујановцу, на Косову и Метохији, и сваком другом месту где Срби живе”.

Председник је изразио захвалност и Милораду Додику који присуствује свечаној академији.

“Јединство српског народа нам је важније и потребније него иакда. Нисмо слаби као што смо били, ни јаки као што бисмо волели да будемо, али бићемо ако будемо уједињени”, поручио је Вучић.

Подели на: