Најновије вести

Вучић: Током бројних сусрета са европским лидерима о ситуацији на КиМ

Председник Србије Александар Вучић навео је да је током бројних сусрета и билатералних састанака са европским лидерима у Гранади разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, али и о многим другим темама.

 

 

Мој посао је да објасним позиције Србије, што ћу наставити да радим. Борићемо се за своју земљу свом снагом и надам се да ћемо у томе успети”, написао је Вучић на Инстаграм налогу будућностсрбијеав.

Вучић је јуче учествовао на трећем Самиту Европске политичке заједнице у Гранади где је разговарао са бројним европским лидерима.

Синоћ се састао са француским председником Емануелом Макроном, а пре тога са премијером Грузије Ираклијем Гарибашвилијем, председником Црне Горе Јаковом Милатовићем, премијерком Исланда Кастрин Јакобсдотир, председницом владе Италије Ђорђом Мелони.

Током дана Вучић је разговарао и са председником Румуније Клаусом Јоханисом, председником Украјине Володимиром Зеленским, премијерима Норвешке Јонасом Гаром, Луксембурга Гзавијеом Бетелом и Холандије Марком Рутеом.

Вучић је, поред осталог, имао састанке и са премијерима Мађарске Виктором Орбаном, Северне Мекедоније Димитром Ковачевским, Шпаније Педром Санчезом, премијером Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Ришијем Сунаком.

Подели на: