Најновије вести

Вучић у Памбуковици: Увек ћу бринути о интересима Србије, а не оних који би да је покоре

Велики број мештана Памбуковице, окупио се у центру села, испред месне заједнице, како би дочекао председника Србије Александра Вучича, који је посетио ово место, како би разговарао са његовим становницима.

 

 

У знак дочека постављен је и транспарент са натписом ,,Памбуковици је најважнији Вучић”.

Председник је нагласиода ће, иако су притисци на Србију из иностранства постали све јачи, увек штитити интересе Србије, сваког српског села домаћина, а да ће најмање бринути о интересима оних који би желели да покоре Србију.

,,Сви живи су почели да се мешају и да одлучују у име грађана Србије. Да нам соле памет како Србија треба да изгледа и шта би требало у Србији да радимо. И из разних земаља би да нам уређују ствари у овој земљи, до најситнијих детаља, а ако не служите њиховим интересима и служите интересима свог народа, вршиће притиске, прогониће вас, називаће разним погрдним именима”, рекао је Вучић током обиласка села Памбуковица у општини Уб.

Додао је да ће му Србија и сва села у Србији бити важнија од мишљења која долазе из иностранства и да је био озбиљан када је рекао да му је једна Памбуковица важнија од мишљења председника Одбора немачког Бундестага за спољне послове Михаела Рота, вође делегације Социјалдемократске партије Аустрије у Европском парламенту Андреаса Шидера или шефа посматрачке мисије Савета Европе Стефана Шенаха.

,,И то сам рекао са свом збиљом. И на то хоћу да додам. Свака ваша кућа, свако ваше дете, свака старица, сваки старац, сваки човек у Памбуковици је сто пута важнији од сваког од њих и тако ћу се понашати увек у будућности. И када будем штитио интересе Србије, увек имајте у виду да ћу у глави имати и Памбуковицу, и свако српско село, и сваког нашег домаћина, а да ћу најмање да бринем о интересима оних који би желели да покоре нашу земљу”, поручио је Вучић.

Вучић је Памбуковчанима рекао да је позвао председника Републике Српске Милорада Додика у село, како би им показао колико им је стало до Памбуковице.

,,Позвао сам га зато што сам хтео да имате двојицу председника овде у Памбуковици. Овде где су ,,Камионџије” снимане. Да дођу двојица председника код вас у Памбуковицу. Да виде ови из Европе колико је нама до Памбуковице стало”, рекао је Вучић.

Сусрету са мештанима присуствују и министар спорта Зоран Гајић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, председник општине Уб Дарко Глишић, државни секретар у министарству спорта Марко Кешељ и в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак.

Подели на: