Најновије вести

Вучић у посети Сремском округу: Сачуваћемо Србију целовитом, као у Уставу, не смемо понављати грешке из прошлости

Председник Александар Вучић започео је посету Сремском округу обиласком ловачке куће ,,Доњи Товарник“, у близини Пећинаца, где га је сачекао велики број грађана, којима је поручио да ћемо сачувати Србију целовитом, као у Уставу, јер не смемо да понављамо грешке из прошлости.

 

 

Председник Србије Александар Вучић поручио је грађанима у Доњем Товарнику код Пећинаца, у оквиру посете Сремском округу, да ће држава сачувати Србију целовитом, онако како пише у Уставу, али и да више не смемо да понављамо грешке из прошлости.

“Није лак период пред нама, али треба да знате да када водимо одговорну, озбиљну и мудру политику, да Србија увек излази као победник”, истакао је Вучић у обраћању грађанима, који су га дочекали испред ловачке куће “Доњи Товарник“, у том месту у близини Пећинаца.

Урадићемо пут Ашања-Брестач и помоћи обнову тврђаве Купиник

Вучић најавио је у Доњем Товарнику, у општини Пећинци, да ће реконструкција пута Ашања-Брестач, у дужини од 25 километара, почети у октобру и да ће завршетком његове реконстукције у многоме бити побољшан живот становника тог дела Срема, као и да ће држава обезбедити средства за обнову тврђаве Купиник.

Председник је констатовао да се цела општина Пећинци брзо развија и додао да ће држава помоћи у реконструкцији средњевековне тврђаве Купиник, за чију обнову је потребно два до три милиона евра.

У разговору са представницима ловачког удружења „Доњи Товарник“, похвалио је ловачку кућицу удружења направљену од глине и трске, коју годишње обиђе десетак хиљада деце у организацији локалне туристичке организације.

,,Обишао сам Србију, али овако нешто нисам видео. Много вам је лепо овде, а људи долазе и друже се и када је тако добро је, јер има мање проблема. Ви сте битни за државу, одржавате баланс у природи и ако вам нешто треба, реците”, констатовао је задовољно Вучић.

Он је, такође, изјавио да још ни у једном селу у Србији није, као у Доњем Товарнику, чуо да им ништа не треба и да све имају.

,,Пећинци се сада брзо развијају, сада ћемо и да урадимо и тај пут Ашања-Брестач и то ће променити крвну слику села. Сва села ће да изгледађу другачије за годину дана, годину и по дана, личиће на оне у Аустрији и Швајцарској”, рекао је Вучић ловцима.

Додао је да ће радови почети у октобр и бити завршени за годину дана.

Ловци су га упознали са чињеницом да њихово удружење има 50 чланова, а једина жена међу њима поклонила је председнику дрвену статуу вука.

Вучић је затим обишао удружење жена ,,Сунчев цвет“, где су га дочекала деца из локалног културно-уметничког друштва.

Председник је ту информисан да општина Пећинци имају скоро 200 новорођене деце годишње.

,,Треба нам што више деце, јер без деце нема ништа. Србија не може да опстане без деце. Као да све радимо и градимо за неког другог ко ће доћи за 50, 60 година и узети све”, констатовао је председник Србије.

Додао је да у градовима и солитерима има мало деце, за разлику од села.

У удружењу жена “Сунчев цвет“ председник је упознат са радом жена у удружењу, које дневно направе и продају по десетак килограма пецива и колачића, које раде по поруџбини.

Председник је похвалио изглед припремљених ђаконија, а на поклон је добио пуну кесу истих.Затим је посетио локални зоо врт, где је констатовао да га не би правили да нема вишка пара у буџету.

,,Лепо је када видите како су људи уредили свој живот овде и лепо живо, али све почиње од фабрика. Пећинци имају пропорцијално највише фабрика по глави становника. Довољно је да имате Бош, где ради око 1.000 људи из Пећинаца”, рекао је Вучић.

Констатовао је да је бужет општине Пећинци 1,4 милијарде динара.

,,Свака нова инвестица која дође више пара се слива у нашу али и локалну касу, па имају више новца да улажу за своје потребе. Једна школа кошта 80-220 милиона динара школа, а камоли пут, који је још скупљи, то још увек не могу да ураде без нас. Имате више пара него што сте паланирали, јер да немате не би толико улагали”, истакао је Вучић.

Он је додао да ће завршетком пута Брестач-Ашања решити највећи проблем у том крају, али да ће остати неке ситније ствари, попут фискултурне сале.

,,Радимо канализацију за пет села, уложили смо 750 милиона и треба још 1,5 милијарди, што је више од вашег буџета”, констатовао је Вучић.

Он је затим посетио средњевековну тврђаву Купиник, где га је председника локалне туристичке организације Љубица Бошковић упознала са чињеницом да је та тврђава продужила живот српској држави за 70 година, после пада Смедерева.Нагласила је да за њену обнову потребно два до три милиона евра.

Вучић им је поручио да направе пројекат и да ће држава учествовати са почетним радовима за ову годину, а да ће цео пројекат обнове трајати две до три године.

После посете Цркве Мајке Ангелине, Вучић је на поклон добио књигу Запис душе Љиљане Хабјановић Ђуровић.

Вучић је Инђији и Старој Пазови

Председник је у Инђији обишао производни погон “Пластик Гогић”.

Фабрика се простире на 15.000 квадратних метара и заузима површину од 5,5 хектара. Бави се бризгањем пластике, а овде се производе стадионске столице и производи за индустријску употребу и употребу у широкој потрошњи. Своје производе извозе у 60 земаља света и један је од лидера у Европи у производњи посуда за одлагање отпада. Ова компанија у Инђији постоји од 1974.године, и у породичним власништву је породице Гогић, друга генерација. У овој компанији је запослено 177 радника.

У Старој Пазови обишао је производни погон компаније „Стамевски – Мој слаткиш“, где је разговарао са запосленима и власницима. Вучић је могао да се увери како се праве хлеб, пецива, торте и колачи. У једном тренутку, он је хтео и сам да се увери како изгледа филовање торте.

Производни погон “Стамевски – Мој слаткиш” послује у оквиру једне од најуспешнијих посластичарских компанија у Србији са дугом традицијом, а јуче су прославили 70 година постојања.

Председник је, после обиласка погона, разговарао са окупљеним грађанима.

Вучић ће посетити и Руму где је предвиђено отварање новог објекта ПУ ,,Полетарац”, објекат “Коцкица 2”.

У Шиду ће председник обићи пољопривредно газдинство породице Косијер, а након тога ће се обратити грађанима у Сремској Митровици.

Председник је 10. марта на седници Главног одбора странке најавио да ће кренути у обилазак Србије и да ће до краја године обићи свих 25 округа.

У посети Сремског округа се са председником Вучићем, налазе и министарка пољопривреде Јелена Танасковић, покрајински премијер Игор Мировић, министар одбране Милош Вучевић и други.

Подели на: