Најновије вести

Вучић: Увек сам подржавао дијалог, али немам жељу да разговарам са опозицијом

Председник Александар Вучић је у Чортановцима коментарисао и изјаве лидера опозиционих партија, али и дијалог власти и опозиције.

 

Вучић је рекао да није проблем да се испуни оно што тражи опозиција, и по питању бирачких спискова и по питању финансирања партија, али је проблем опозиције што, како каже, лажима и измишљеним причама не могу да победе рад, марљивост и способност.

Они, додаје Вучић, нити могу да се носе с чињеницом да актуелна власт има резултате, попут вијадукта у Чортановцима “какав они нису умели ни да нацртају”.

На питање новинара да прокоментарише изјаву председника ДС Зорана Лутовца да је власт, самим тим што је пристала да учествује у дијалогу, признала да изборни услови нису добри, Вучић је рекао да је то “најбољи показатељ лицемерја са којим се суочавамо”.

“Да нисмо прихватили дијалог, опозиција би рекла да власт не жели дијалог и позвала би на демонстрације, али пошто смо прихватили разговор, онда кажу да то значи да смо признали да су лоши изборни услови, што је лицемерно”, констатовао је Вучић.

На констатацију да Драган Ђилас није дошао на данашњу, другу рунду разговора, Вучић је рекао да Ђилас није ту, “зато што се купа”, што је, каже, у реду, али није у реду да измишља друге разлоге, већ треба отворено да каже грађанима.

“Сви су знали правила окупљања и разговора и пристали су. Дошли су на први разговор и чим их нападне група екстремиста са друштвених мрежа, они се тресу од страха. То је неки затворени свет. Они су умислили да ти људи о нечему одлучују и да су много важни, мене баш бирга шта ти екстемисти причају”, рекао је Вучић.

Председник је подсетио да је и сам увек подржавао дијалог и да је говорио да он лично није за разговор са опозицијом, јер нема ни уставна овлашећења, а ни жељу да разговара са њима, али да ће увек да слуша грађане.

Подели на: