Најновије вести

Вучић: Веома успешан састанак са Борељом и Лајчаком, без сусрета са Куртијем, наставићемо да се боримо

Председник Александар Вучић изјавио је у Бриселу да је састанак са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком био веома успешан. Саастанка са Куртијем није ни било, навео је Вучић. Најавио је да ће главни преговарачи наставити дијалог у уторак, среду.

Александар Вучић, који је данас учествовао у новој рунди дијалога Београда и Приштине у Бриселу, рекао је после састанака да верује да је урађен добар посао, али да није било сусрета са Аљбином Куртијем.

“Расположен сам зато што верујем да смо добар посао урадили, пре свега пре подне, коректан састанак је био са Борељом и Лајчаком. Састанка са Куртијем није ни било”, навео је Вучић.

“Фудбал нам није вратио колико се уложило, очекујем промене”
Вучић је изјавио да никада ништа није рекао за селектора фудбалске репрезентације, већ да је рекао да очекује велике промене у нашем фудбалу, као и у рукомету, јер фудбалска репрезентација Србије није остварила резултате који се очекују с обзиром на то колико се улаже у спорт.

“И то сам рекао зато што ми улажемо много новца. И као што ћу вам рећи да сам очекивао бољи резултат у Евролиги од оба наша кошаркашка клуба имајући у виду ниво инвестиција Републике Србије. То је све што имам да вам кажем”, рекао је Вучић новинарима у Бриселу.

Преносили су му, додаје, Куртијеве поруке, званичан одговор је био да није спреман да се састане.

“Није хтео или није смео да се састане са мном”, оценио је Вучић.

Истакао је да је билатерални састанак са Жозепом Борељом и Мирославом Лајчаком био веома успешан.

“Био је успешан састанак, разговарали смо о свему, о спровођењу различитих споразума, о свему што смо имали у дијалогу, о свему што смо разговарали, о ситуацији на Косову и Метохији. О свему смо разговарали”, навео је Вучић.

Што се тиче дијалога, најавио је да ће главни преговарачи наставити у уторак, среду.

“Наставићемо да се боримо, да штитимо интересе Србије и да покушамо на сваки начин да колико год је то могуће помогнемо нашем народу”, поручио је Вучић.

“Сигуран сам да ће ЕУ саопштити ко данас није желео да разговара”
Сигуран је, каже, да ће ЕУ у свом саопштењу рећи ко није желео данас да разговора у Бриселу.

На питање новинара ко може сад да гарантује нашем народу на Косову и Метохији да поново неће бити једностраних потеза, Вучић је рекао да то нико не може да гарантује.

“Ми само можемо да се боримо, али нико не може да гарантује да неће бити једностраних потеза. Увек их је било и они то знају, виде све и од динара и од свих прича”, рекао је Вучић.

Подели на: