Најновије вести

Вучић: За два до три дана Курти и ја поново идемо у Брисел на разговоре

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће за два до три дана поново ићи у Брисел на разговоре са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, али да о томе за сада не може више да говори јер је такав договор.

 

 

Током посете Општој болници у Лесковцу, Вучић је, одговарајући на питање новинара да ли ће бити реакција на говор премијерке Ане Брнабић на седници Савета безбедности УН и да ли очекује да ће се наставити дијалог Београда и Приштине, рекао да Србија не може ништа да промени осим да се бори и да говори истину.

“Премијерка Брнабић је добро урадила и добро реаговала, врло добру реплику направила, али да ли ће то променити став великих сила, не, неће. Када бих био аналитичар, могао бих да коментаришем ставове великих сила које сте могли да чујете. Пошто нисам, то не смем, јер бих својим ставовима само нашкодио земљи, али била је приметна негде балансираност, а негде снажна острашћеност против интереса Србије”, рекао је Вучић.

Додао је да очекује да у наредна два до три дана оде у Брисел са Куртијем, али да не може да говори о агенди која је у складу са оним што је разговарао са “великом петорком” и да о томе не може да говори, јер је такав договор.

“После тога имаћемо више информација. Наше је да сачувамо Србију од свих могућих мера и урушавања државних и националних интереса и верујем да ћемо то успети”, поручио је Вучић.

Подели на: