Најновије вести

Вучић: Захвалност Азербејџану због поштовања територијалног интегритета Србије

Председник Србије Александар Вучић примио је министра рада и социјалне заштите становништва Азербејџана Сахила Бабајева, са којим је разговарао о даљем интензивном раду на јачању сарадње у свим областима од обостраног значаја.

 

 

Саговорници су, током састанка, констатовали да су билатерални односи Србије и Азербејџана на веома високом нивоу, утемељени на традиционално пријатељским везама, међусобном поверењу и обостраној привржености основним принципима међународног права.

Председник Вучић је истакао посебну захвалност због принципијелног става Азербејџана о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, а чији став, кад је реч о територијалном интегритету и суверенитету Азербејџана, остаје непромењен.

Како је навео председник Вучић, Србија је опредељена да са Азербејџаном ради на развоју економске, енергетске и војно-техничке сарадње.

Вучић је нагласио да се радује скором сусрету са председником Илхамом Алијевим, поводом завршетка радова на гасном интерконектору Србија-Бугарска, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.

“Одличан разговор са великим пријатељем, министром Бабајевим, са којим сам разговарао о даљем интензивном раду у правцу унапређења сарадње у свим областима од обостраног интереса”, навео је председник Србије на Инстаграм налогу “будуцностсрбијеав”.

Подели на: