Најновије вести

Вулин: Лекцију Борела да проуче они из ЕУ који су признали Косово

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да, ако Европска унија хоће да има примат у вођењу преговора између Београда и Приштине, треба најпре да докаже да њена реч нешто вреди и да спроведе Бриселски споразум у целини, онако како је закључен и како је ЕУ гарантовала да ће бити спроведен.

 

Навео је да су границе Србије баш оне које признају Шпанија, Кипар, Румунија, Словачка и Грчка, као и резолуција СБ УН 1244, и да се неће мењати.

Поводом изјаве шефа дипломатије Европске уније Жосепа Борела да је “јасно да се ЕУ залаже за одржавање тренутног стања када су границе у питању, а неке земље чланице су врло против покретања у том правцу”, ТЕ ДА, ако се почне са променом граница на једном месту, јавиће се и други који желе исто, ВУЛИН ЈЕ РЕКАО:

„Радујем се што је комесар Борел још једном подсетио да би комадање Србије изазвало ратове и сукобе какве је изазвало и разбијање СФРЈ и да је најбоље да све остане у оквирима међународног права. Посебно сам му захвалан што ће његову лекцију морати добро да проуче чланице Европске уније које су признале такозвано Косово и тако угрозиле стабилност Балкана”, рекао је Вулин.

Он је на додели признања најистакнутијим појединцима Министарства одбране и Војске Србије, нагласио да ако Европска унија хоће да има примат у вођењу преговора између Београда и Приштине, треба најпре докаже да њена реч нешто вреди и да већ једном спроведе Бриселски споразум у целини, онако како је закључен и како је ЕУ гарантовала да ће бити спроведен.

„До тада њихова реч је сфера пропаганде. Када год су странци одлучивали о народима Балкана, размишљали су о својим интересима, о војним базама или природним богатствима које желе да користе али никада нису ни помислили на будућност балканских народа. То смо научили у крвавим ратовима које смо водили због њих, а и са њима. Време је да ми Балканци сами одлучимо како ће живети наша деца”, поручио је министар Вулин.

Подели на: