уторак, 21. фебруара 2023. | 23:32
Најновије вести

Вулин: Нећемо дозволити стварање новог “Земунског клана”

Министар унутрашњих послова Александар Вулин потврдио је да је у акцији МУП-а, БИА, и Тужилаштва за организовани криминал ухапшено 17 припадника организоване криминалне групе и поручио да се неће дозволити стварање неког новог “Земунског клана” у Србији.

 

 

Ухапшено је 17 припадника организоване криминалне групе коју су предводили Беливук и Миљковић, а коју основано сумњичимо за убиства, изнуде, отмице и диловање дрогом”, рекао је Вулин на прес конференцији у Палати Србија.

Министар је истакао да је Србија озбиљна земља која неће дозволити себи да се створи неки нови “земунски клан” и да постоје организоване криминалне групе које мисле да су јаче од државе и да могу да убијају и отимају, дилују, рекетирају, а да могу да прођу некажњено.

“Захваљујући Тужилаштву за организовани криминал по чијем налогу су МУП и БИА поступиле, можемо да кажемо да је Србија данас боље и безбедније место”, нагласио је Вулин, указујући да су ухапшени људи који су “убијали, мучили, вршили најстрашнија кривична дела о којима је тешко и говорити”.

Истакао је да је за само 100 дана од најаве председника Александра Вучића да ће се Србија обрачунати са организованим криминалом, ухапшен Дарко Елез, а сада и Беливук и његови партнери.

“Када је председник Вучић то рекао било је оних који су се смејали и било им је бескрајно забавно да броје дане од његове реченице до хапшења овог или оног криминалца. Више се не смеју, или не би требало да се смеју, ако већ не могу да се постиде и кажу једно људско опрости, онда бар могу да ћуте, јер грађани Србије могу да виде ко се бори против организованог криминала”, рекао је министар.

Истакао је да се тако води рат против организованог криминала и од Србије прави боље и безбедније место.

“Можете да волите или не волите Александра Вучића, али морате да поштујете резултате. Ово су резутлати и због овога је Србија боље и сигурније место”, поручио је Вулин.

Захвалио је тужиоцу за организовани криминал Младену Ненадићу на храбрости и одлучности, директору БИА Братиславу Гашићу, који је, према речима Вулина, “толико упоран и не дозвољава да и најмања информација не буде искоришћена баш како треба, и резултати се виде”, као и другим припадницима СПБОК и МУП-а.

Подели на: