Најновије вести

Вулин: Радује ме саопштење Г7 о територијалном интегритету

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да га “радује” саопштење Групе седам (Г7) најразвијенијих земаља да је територијални интегритет свих земаља светиња, оценвиши да је “немогуће је да би чланице Г7 заступале неповредивост територијалног интегритета Украјине, а признавале и подржавале комадање Србије”.

 

 

Радујем се саопштењу Г7 да је територијални интегритет свих земаља светиња. Мукотрпна борба Србије за очување наше територијалне целовитости је најзад завршена. Космет је део Србије. Хвала им за то, радујем се промени става великих и моћних”, саопштио је Вулин.

Министар је навео да се радује “што се враћају на принципе Дејтона” и да је сигуран да ће “исправити ненамерну грешку, јер под оптужбом за рушење уставног поретка Босне и Херцеговине не помињу Изетбеговића и СДА који траже укидање дејтонске Републике Српске и забрањују Хрватима да сами бирају свог представника”.

“Честитам председнику Вучићу што је свих ових година и пре Г7 бранио територијални интегритет свих земаља и чувао Дејтонски споразум”, навео је Вулин у саопштењу МУП-а.

“Немогуће је да би чланице Г7 заступале неповредивост територијалног интегритета Украјине, а признавале и подржавале комадање Србије. Морал је основ политике највећих и најразвијенијих и сигуран сам да нису лицемерни и бахати колико су моћни и богати”, изјавио је министар унутрашњих послова поводом саопштења Г7.

Подели на: