Најновије вести

Вулин: Србија ће учинити све да се сачува мир

Међународна заједница није испунила своју улогу и није пронашла убице српске деце које су на слободи и учествују у приштинским органима власти, изјавио је министар одбране Србије Александар Вулин поводом шеснаест година од злочина у Гораждевцу када су из аутоматског оружја убијена два српска дечака, а четворо деце је тешко рањено.

 

Вулин је рекао да су “пре шеснаест година шиптарски терористи стрељали српски децу на реци Бистрици у Гораждевцу” и оценио да “међународна заједница није испунила своју улогу, није пронашла починиоце, и није преврнула сваки камен, како су обећавали”.

„Шеснаест година касније међународна заједница ни не покушава поново да отвори истрагу, не покушава да донесе правду и истину”, рекао је министар и додао да су „убице слободне”.

„Убице су живе, убице су здраве, убице учествују у приштинским органима власти, а шиптарско руководство на данашњи дан уместо да ћути, уместо да пронађе починиоце или бар да клекне на гробу побијене српске дечице, напада Србију и говори да је Србија претња за мир у региону”, додао је Вулин.

Министар одбране је истакао да је захваљујући мировној политици председника Александра Вучића читав регион миран.

„Да нема политике мира председника Вучића, регион би се поново купао у рату јер сви они који рат траже, који га изазивају на шиптарској страни су и даље ту, спремнији него икада да запале Балкан”, рекао је Вулин.

Он је поручио да међународна заједница мора да разуме да Србија чини све да би сачувала мир и да Србија тражи правду, али да „ни правде ни мира не може бити ако се шиптарским терористима допушта да остану некажњени, да се не зна ко је стрељао дечицу у Гораждевцу, да им се допушта да праве некакву армију, да добијају чак и тешко наоружање”.

„Србија ће учинити све да се мир сачува, али и Србија ће учинити све да правда за убијену децу у Гораждевцу, да правда за сву нашу побијену децу буде једном достижна”, поручио је министар Вулин.

Подели на: