петак, 24. марта 2023. | 03:53
Најновије вести

Вулин: У пријатељство Едија Раме се не може веровати

Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да се у пријатељство премијера Албаније Едија Раме не може веровати и додао да Рама воли да прича о помирењу, али само док то значи кажњавање Срба и прећуткивање стварања велике Албаније.

 

Рама борави у дводневној посети Приштини, током које је поручио да је дошао да сазна више о оптужницама Специјалног суда против председника Хашима Тачија и лидера Демократске партије Косова Кадрија Весељија и оценио да ће оптужнице ући у историју правде као “мрља 21. века”.

“Да је Еди Рама икада имао поштења да прочита извештај Дика Мартија знао би да су на територији државе Албаније у којој је премијер, отетим Србима са Косова и Метохије вађени и потом продавани органи. Знао би такође да су отмице Срба, убиства својих политичких противника међу Шиптарима, убиства и мучења Рома, Горанаца, Бошњака, организовали и одобравали Хашим Тачи, Кадри Весељи и бројни други терористи из УЧК”, навео је Вулин у саопштењу Министарства одбране.

Додаје да Рама воли да прича о помирењу, али само док то значи кажњавање Срба и прећуткивање стварања велике Албаније.

Вулин је оценио и да је председник Србије Александар Вучић једини председник на Балкану који искрено жели мир и додао да не верује да су његове жеље исте као и жеље Едија Раме.

“Да ли ће суд за ратне злочине установљен по законима тзв. Косова заиста судити убицама Срба, не знам, али знам да се зло шиптарских терориста више не може скривати и да се у пријатељство Раме не може веровати”, поручио је Вулин.

Подели на: