Најновије вести

За боље услове рада у школама

Општина донирала компјутере, УНМИК таблет уређаје

 

Општина Грачаница донирала је основним и средњим школама на територији локалне самоуправе 27 компјутера за дигитализацију рада школа, а УНМИК 30 таблет уређаја за децу слабијег материјалног стања за праћење онлајн наставе.

Компјутере су прве добиле основне школе у Лапљем Селу и Доњој Гуштерици. Директорима ових школа уручили су их председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорица образовања и културе Бранкица Нићић, чије је одељење обезбедило средства за њихову набавку.
Поповић и Нићић истичу да локална самоуправа наставља да побољшава услове за рад у школама, након поделе школског прибора првацима.
-Желимо најбоље услове за наше ученике и наставнике. Сада смо обезбедили 27 рачунара који ће бити од велике помоћи за дигитализацију рада школа. У том циљу сарађујемо и са организацијама и успешна сарадња са УН-ом је допринела томе да смо добили 30 таблета за исто толико ученика који нису у стању да их приуште, а који ће им помоћи при онлајн настави, казао је Поповић.
Директори школа сложни су да ће им донација олакшати свакодневни рад.
-Општина Грачаница континуирано помаже школама. Потребе су велике и имамо обећања да ће оваквих акција и помоћи бити и даље. Школе немају сопствене приходе и зависе од институција, тако да се захваљујемо на данашњој донацији која ће помоћи при извођењу онлајн наставе, казао је директор ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу Љубиша Караџић.
Компјутерске конфигурације добиле су девет основних и осам средњих школа на територији општине Грачаница.

М.Ч.
Легенда: Подела компјутера и таблета

Подели на: