Најновије вести

За повратак и економски развој

Централни део Косова и метохије

 

У централном делу Косова и Метохије биралишта су отворена на време, а грађани своје бирачко право могу искористити до 20.00 сати.
На територији општине Приштина право гласа има 9.768 бирача, и они могу гласати на 14 бирачких места. У ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници отворено је 11 бирачких места и у ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу три.
Бирачко место бр.10 у Грачаници је отворено на време и за сада нема нерегуларности. Чланови бирачког одбора апелују на бираче да држе дистанцу од најмање један метар, потребно је и да носе маске, као и да се што краће задржавају на бирачком месту. Биралишта у општини Липљан отворена су са пола сата закашњења, због небалаговремене дистрибуције изборног материјала од стране ОЕБС-а.
На бирачком месту бр.10 у Грачаници своје бирачко право искористио је председник општине Грачаница Срђан Поповић. Он је том приликом изјавио да је веома важно да људи на Косову и Метохији сваким даном имају све бољи живот.
-За нас на Косову и Метохији важна је чињеница да сваким даном имамо све бољи живот и да Срби почну да се враћају на Косово и Метохију. Такође је важно да се народ запошљава и да се српске средине економски развијају, поручио је Поповић.
У Доњој Гуштерици у раним јутарњим сатима гласали су начелник Косовског управног округа Срђан Петковић и председник привременог органа општине Липљан Златко Лазић.
У општини Липљан отворено је 9 бирачких места, а право гласа има 5.319 гласача.
Право гласа у српским срединама на Косову и Метохији има око 100.000 бирача, који могу да гласају на 90 бирачких места.
Изборни поступак на КиМ се спроводи уз подршку ОЕБС-а.

М.Ч.

Подели на: