Најновије вести

За повратнике на Косово

Бесплатне обуке за рад у ИКТ сектору за расељена лица у организацији АСБ

 

У оквиру пројекта „Подршка одрживом повратку интерно расељених лица на Косово*”, Арбеитер – Самаритер – Бунд (Арбеитер-Самаритер-Бунд) и Центар за равномерни регионални развој организују -учешће у програму обука за рад у сектору информационо-комуникационих технологија (ИКТ).

– Циљ обука јесте да се младим интерно расељеним лицима и повратницима пружи могућност да стекну знања, вештине, квалификације и радно искуство у ИКТ сектору и помогне при запослењу или покретању сопственог бизниса. Планирано је да корисници програма прођу обуке за програме: Јава, Јава Скрипт, WордПрес, графички дизајн или руковање ЦНЦ машинама, каже Зорица Живојиновић, пројект – координатор Арбеитер-Самаритер-Бунд Деутсчланд е.В.

Осим похађања ових обука и сертификата, полазници ће имати могућност да стекну и искуство кроз стажирање у ИКТ компанијама, где ће осим праксе из ове области стећи и знање о предузетништву, што ће бити посебно подстицајно за оне који планирају да покрену сопствени бизнис. Додатни подстицај за оне који заврше курсеве, јесу и старт-уп грантови у виду компјутера и остале опреме који ће бити додељени најуспешнијим кандидатима и најоригиналнијим бизнис идејама.

За обуке могу да се пријаве интерно расељена лица заинтересована за повратак на Косово*, старости између 18 и 30 година, са територије Крагујевца, Крушевца, Краљева и Чачка.

Позив је отворен од 4-ог фебруара 2019. до 5-ог марта 2019. у 17.00 часова.

Текст јавног позива са детаљним упутствима за пријаву и пратећим обрасцима, које је потребно попунити и доставити уз пријаву, заинтересовани кандидати могу да преузму на сајту www.асб-сее.орг или www.центрир.орг .

За све додатне информације и питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс, као и о осталим програмима подршке АСБ Србија, заинтересовани се могу обратити путем е-маила пријаве@асб-сее.орг или путем броја телефона (011) 231 06 77 сваког радног дана од 10-16 сати.

Циљ овог пројекта је помоћ породицама интерно расељених лица у њиховим настојањима за одрживи повратак на Косово*. Пројекат финансира Европска унија, а део је ширег програма „ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника“ укупне вредности 5,65 милиона еура.

С. Ђукић
Подели на: