Најновије вести

Захарова: УН да обрате пажњу на одбацивање захтева Србије за повратак војника

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова позвала је Секретаријат УН да обрати пажњу на одбацивање захтева Владе Србије о повратку српске војске и полиције на КиМ, који је у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

 

 

Марија Захарова је, на редовној конференцији за медије, упитала зашто Секретаријат УН не жели да се цитира и чита Резолуција 1244, преноси Риа новости.

“Зашто секретаријат УН, који је толико активан у вези са ситуацијом у Украјини, не жели да на састанцима цитира и чита резолуцију 1244, позивајући одговарајуће снаге да је спроведу? Ово је документ за све, само треба скренути пажњу на то”, рекла је Захарова.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је прошле недеље да је Кфор негативно одговорио на захтев о повратку српске војске и полиције на КиМ и истакао да су “случајно” тај негативни одговор уручили баш на Бадњи дан.

Представници Комисије за спровођење Војнотехничког споразума Генералштаба Војске Србије преузели су на Бадње вече, у 19 часова, на административном прелазу Мердаре од представника Кфора одговор на захтев за повратак до 1.000 припадника Војске Србије и полиције Србије на простор Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Подели на: