Најновије вести

Захвалност научнику који је живот посветио човечанству

У Грачаници обележена годишњица рођења српског научника Николе Тесле

 

 

Полагањем цвећа испред бисте Николе Тесле у Грачаници обележена је168.  годишњица рођења овог великог српског и светског проналазача и научника. У присуству својих сарадника и грађана цвеће је положила председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић.

-На овај начин још једном смо се поклонили лику и делу Николе Тесле, човеку који је читав живот посветио нама и будућим генерацијама, човеку који је у животу имао само један циљ – да ради и ствара за човечанство, казала је Шубарић и додала да је чињеница да нам је оставио ризницу реализованих и започетих идеја које можемо применити свуда, и да је најмање што смо могли да урадимо да се на годишњицу његовог рођења окупимо поред бисте која је у Грачаници недавно постављена.

Подсетивши да је биста дело вајара и академика пореклом из општине Штрпце, Светислава Арсића Басаре, Шубарић се још једном захвалила Теслиној научној фондацији из Филаделфије, њеном председнику Николи Лончару и директорици УНИД” Панорама –Јединство” Ради Комазец који су омогућили да се спомен биста постави у централном делу Косова и Метохије, односно у Грачаници.

  М.Ч.

 

Подели на: