Застрашивање сведока какво свет не познаје

За ову књигу кориштени пре свега документа ФХП (База страдалих лица; Досије 125.мтбр), КФОРА, УНМИК-а и других међународних институција мировних снага инсталираних на Космету и Србији, Хашког и свих других судова којима није циљ доказивање истине, него само овера унапред донетих, политичких и силом наметнутих одлука, рекао је Ђуровић

 

Стеван Светозара Ђуровић, пуквник у пензији и бивши начелник војне безбедности Приштинског корпуса 1999. и Југослав Божидара Петрушић, припадник 125. моторизоване бригаде за време рата на Косову и Метохији 1999. године, објавили су 2016. године књигу под насловом „ Зашто ћутиш Србијо“ која је недавно представљена публици у крипти цркве Светог Марка у Београду. Аутори су на 240 страна уз помоћ преко 300 сарадника чија су сва имена наведена у књизи, и под водећим крилатицама – „Свак је рођен да по једном мре, част и бурка живе довијека“ и „ За све постоји право време, јер ће тада и истина проговорити“, представили читаоцима истину која „има геноцидне намере према свеколиком српству“.

О паравојној – терористичкој ОВК

– Слика коју смо покушали да кроз књигу приближимо читаоцима, створена је користећи искључиво податке свих других, само не оних који поседују српски извори, да нас не би као што су то увек кроз историју радили, окривили за субјективност и кривице за све и свашта. Не би нас изненадило да нам на крају пакленог сценарија траже надокнаду потрошње њихових материјаних ресурса (горива, крстарећих ракета, ваздухоплова, новчаних принадлежности учесника и све друге трошкове) са обрачунатим каматама , за оно што су нас убијали „милосрдним анђелом“ и потровали нуклеарним и радиоактивним отапдом, рекао је, поред осталог, Стеван Ђуровић. Захваливши се сарадницима Ђуровић је рекао да су за ову књигу кориштени пре свега документа ФХП (База страдалих лица; Досије 125.мтбр), КФОРА, УНМИК-а и других међународних институција мировних снага инсталираних на Космету и Србији, Хашког и свих других судова којима није циљ доказивање истине, него само овера унапред донетих, политичких и силом наметнутих одлука. – Наша је искрена жеља да на поштеном и фер – суђењу једном заувек сперемо љагу са имена Србије, укажемо на праве кривце и раскринкамо подмуклу и по народ, наредна покољења и државу Србију, ону политику која је базирана на сили а не на правди и истини, казао је Ђуровић. Књига „Зашто ћутиш Србијо“ садржи конкретне податке са фотографијама, мапама, графинконима, табелама. Говори и о историјским коренима сецесионистичког и паравојног организовања Албанаца на Косову и Метохији, који су, објашњава пуковник Ђуровић, Шиптари и да су они Албанци само по пројекту „Велике Албаније“. Садржај овог значајног прецизно документованог дела испуњен је текстовима о такозваној Ослободилачкој војсци Косова, о њеном првом појављивању у јавности, центрима за обуку у Албанији, о страној подршци, наоружавању, финансирању и одржавању везе у ОВК.

О албанским логорима и масакру над Србима

Књига говори и о албанским логорима на простору Косова и Метохије који су представљени и на мапи, а које су формирале јединице паравојне – терористичке ОВК. Ђуровић је рекао да се у књизи помињу и изјаве Карле Дел Понте, Сорена Јасен Петерсона, изјаве Фатмира Љимаја који је имао задатак да координира у ОВК. Такође су изнете и изјаве светских званичника који су запањени застрашивањем сведока, какво није забележено нигде у свету као и о опструкцијама са врха УНМИК-а. Поменута је и изјава специјалног изасланика САЂа за СРЈ Кристофера Хила у вези злочина који је у селу Клечка починила паравојна тњерористичка ОВК, који је том приликом рекао да осуђује страшан масакр српских цивила пошињен од стране албанских терориста и да САД не подржава оружане акције ОВК, да осуђује сваку врсту агресије, као и киднаповања цивила. –Све оно што се десило од Прве призренске лиге и данас је на сцени. А највећи кривци за све што намс е догађало су Устав 1974. и велики србомрсци Едвард Кардељ и Петар Стамболић. Ибрахим Ругова који је свету представљан као миротворац је све ово припремао и финасирао. А данас је циљ стварање велике исламске државе на Балкану. Године 1992. је формиран Амерички информациони центар а данас је у тој згради америчка амбасада… Одлука о повлачењу Војске Србије и полиције је донета у Скупштини РС. Нас нису поразили ни Клинтон, ни Брисел ни Тачи. А отпор терористима пружиле су само јединице Италијанске и Француске војске, рекао је Ђуровић. Југослав Петрушић је. Поред осталог, рекао да смо ми 1997. 1998. и 1999. дозволили целом свету да шпијунира где год хоће, да је против нас вођен специјални рат и додао да смо „ једини народ на свету који после свега није извршио ниједан терористички акт, није бацио ниједну бомбу, али да свако од нас трпи од онога што се десило на КиМ.

Преко 1000 година затвора за Србе у Хагу

-Било је 161 оптужница у Хагу. Од тог броја 108 Срба добило је преко 1000 година затвора. Од 13 ослобођених 2 су Србина, 10 је умрло пре Хага, 6 умрлих у Хагу. У Србији, Хрватској и БиХ Срби су добили око 5000 година затвора. У Србији осуђено 106 лица. Добили су 1200 година затовра, а од тога су 90 одсто Срби. У БиХ 79 Срба добило 1258 година затвора, 15 муслимана 153 године. У Хрватској до 2012. процесуирано 3495 лица од којих је 87 одсто Срба. Срби кажњавани од 15 до 20 година робије, а Хрвати од 2 до 10 година. Ово је један од разлога да направимо ову књигу, рекао је пуковник у пензији Стеван Ђуровић. Књига подсећа и на Америчког председника Џорџа Буша који је званично, председничким указом и прокламацијом бр.452 и Указом борј 13219, 2001. године , ОВК ставио на „црну листу“ терористичких организација због пружања помоћи тероризму и терористичким организацијама. На „црној листи“ терористичких организација у Америци ОВПБМ, је и такозвана Ослободилачка војска Прешева, Бујновца и Медвеђе.
С.Ђукић

Подели на: