Најновије вести

Зубин Поток: Организован одлазак на фестивал “Медимус” и обилазак Призрена

Међународни фестивал средњовековне музике “Медимус”, четврти по реду, биће одржан од 23. до 25. августа у Призрену. Поводом ове тродневне манифестације, организатори су за све заинтереосване обезбедили одлазак на фестивал и обилазак Призрена.

 

За заинтересоване из Зубиног Потока и околине, полазак је планиран за суботу, 24. август у 7:30h, на аутобуској станици. Осим присуства на другој вечери фестивала, у току одржавања фестивала програмом је планиран и обилазак Призрена, као и манастира Светих архангела, цркве Богородице Љевишке, Саборне цркве Светог Ђорђа, цркве Светог Николе итд.

Обезбеђена је посета и Призренској Богословији. Повратак је планиран за 22h. Цена аранжмана износи 800,00 динара, а у ту цену улазе путни трошкови, разгледање града и знаменитости, присуство на фестивалу, трошкови организације и вођство пута. Број телефона за информације у вези са путовањем – 0644705405

У три фестивалска дана, наступиће ансамбли “Ренесанс”, “Мусица профана” и “Медимус”, као и Грчки византијски хор и “Симонида Хипербореа”. Фестивал “Медимус” традиционално се одржава у Призрену, у атријуму Цркве Св. Спаса из XИВ века.

Организатори фестивала су “Друштво пријатеља Манастира Свети Архангели код Призрена, Дом културе “Грачаница” и Фондација “Свети Архангели”. Земља партнер овогодишњег фестивала је Мађарска. Покровитељ догађаја је Канцеларија за Косово и Метохију.

Подели на: