Најновије вести

Данас заседа Савет за националну безбедност

Седница Савета за националну безбедност на којој би требало да се расправља о борби против организованог криминала и случају криминалне групе Вељка Беливука одржаће се данас у 18 часова. Након седнице Савета, око 19.00 часова, у зависности од трајања седнице, очекује се обраћање председника Александра Вучића, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

 

 

Председник Србије Александар Вучић раније је најавио да ће грађани Србије, Европа и цео свет бити шокирани када буду чули детаље истраге против организоване криминалне банде.

Виши суд у Београду продужио је за 30 дана притвор Вељку Беливуку и осталим осумњиченима.

У саопштењу наводи да је притвор продужен због опасности од бекства, могућности да ће уништити, сакрити, изменити доказе или трагове кривичног дела, да ће у кратком року поновити кривично дело.

Вељко Беливук и Марко Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела скирвајући се иза Партизанове навијачке групе.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу против 22 особе. Сви се терете за злочиначко удруживање, производњу и трговину наркотицима, а неколико ухапшених и за тешка убиства.

Подели на: