понедељак, 05. јуна 2023. | 18:31
Најновије вести

Ђурић: Нема оболелих у већински српским срединама

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић навео је вечерас да нема оболелих у већински српским срединама на КиМ, а да су 63 оболела у албанским срединама.

 

У КБЦ Приштина у Грачаници код једне болеснице примећени су клинички симптоми који би могли да укажу на присуство КОВИД 19. Пацијенткиња је пребачена у КЦ Ниш”, написао је Ђурић на Инстаграму.

Према његовим речима, 900 наших волонтера широм КиМ реализовали су до сада 3.634 акције помоћи суграђанима, а у српским срединама настављене су акције достављања хране, лекова, заштитних маски, рукавица и средства за дезинфекцију становништву.

Он је подсетио да је Приштина увела забрану кретања грађанима и возилима на КиМ у времену од 10 до 16 часова и од 20 до 06 часова.

Ђурић је навео да је обезбеђена слобода кретања преко административне линије за санитетска возила, пацијенте који се превозе и лекаре пратиоце.

“У општини Зубин Поток организована је акција добровољног давања крви. У свим српским општинама, у јединицама локалне самоуправе и у здравственим установама, функционишу дежурства од 24 часа”, каже Ђурић.

“У српским срединама онлајн настава за ученике основних и средњих школа се одвија по плану и програму, а Дом културе Грачаница наставља да емитује онлајн програме за децу и младе”, навео је Ђурић у свом дневном извештају.

Подели на: