Најновије вести

Ђурић: За политичаре у Приштини Срби постали врећа за ударање

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да расписивање локалне потернице за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем обелодањено баш на дан када је распуштена скупштина показује да су за албанске политичаре Срби и њихове политичке структуре постале нека врста вреће за ударање.

 

Ђурић је, гостујући на ТВ Пинк, додао „да се измишљају разлози да се на Србе удара“ и указао да је и по подацима косовске полиције север Косова зона са најмањом стопом криминала и са највишим степеном расветљених криминалних дела.

„Али постоји потреба да се зона где живе Срби означи као тобожњи центар организованог криминала и зато и јесте удар на Радоичића“, казао је он и додао да „нико ништа не каже против оних као што је председник СЛС Слободан Петровић, који заједно са њима у Приштини прославља самопроглашену независност“.

Изразио је бојазан да ће се Срби наћи под притиском и да ће „сепаратисти у Приштини наставити такмичење ко ће да буде оштрији против Срба“ уз констатацију да се то већ види и у отежаном снабдевању у српским срединама, хапшењима, спречавању повратка…

Ђурић је, на питање о „изнајмљеним Србима“ објаснио да „Срби морају по питању КиМ да буду монолитни, да се не деле, јер је то прворазредно национално питање“.

У том смислу, казао је, „они из савеза Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, а са ’савезом за Косово’ где се и не помиње Метохија, покушавају да Српску листу која је инструмент повезаности државе Србије са Србима ослабе и себи дају на значају“.

Подели на: