Најновије вести

ЕУ поздравља одлуке Београда и Приштине о регистарским таблицама

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ поздравио је одлуке Београда и Приштине о регистарским таблицама, којима је омогућено укидање режима налепница и слободно кретање возила.

 

 

 

Борељ: “ЕУ поздравља одлуке Косова и Србије да формално признају међусобне регистарске таблице возила и потпуно укину режим налепница”, навео је Жозеп Борељ, а  саопштила Европска служба за спољне послове.

Борељ је оценио да та одлука представља позитиван корак у примени Споразума о путу ка нормализацији, као и у претходним обавезама из дијалога у вези са слободом кретања.

“Она показује да је могуће постизање напретка у унапређењу нормализације односа између Косова и Србије и поткрепљује важност наставка рада у оквиру дијалога уз посредовање ЕУ“, поручио је Борељ у саопштењу.

Такође, како је истакао, та одлука представља корак у правом смеру у правцу боље регионалне и европске интеграције Западног Балкана, од чега имају корист грађани региона.

Влада привремених приштинских институција усвојила је 4. јануара одлуку о престанку режима постављања стикера на аутомобиле са српским регистарским таблицама.

Претходно је, Влада Србије одлучила да од 1. јануара буде омогућена слобода кретања свим возилима са Косова и Метохије.

Подели на: