Најновије вести

Гојковић: Епидемијска ситуација ванредна, за викенд све затварамо

Члан Кризног стаба и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић рекао је да је на седници Кризног штаба епидемијска ситуација у Србији оцењена као ванредна и да је због тога донета одлука да за предстојећи викенд све буде затворено осим прехрамбених објеката, апотека и бензинских пумпи. Поред средњих школа на онлајн наставу прелазе и старији разреди основних школа.

 

Зоран Гојковић је, обраћајући се медијима након седнице Кризног штаба, рекао да је тренутна епидемијска ситуација оцењена као ванредна и да имамо благо повећање броја новозаражених.

“Према прогнозама и ономе што очекује медицински део Кризног штаба јесте да ће тај број расти у наредном периоду”, упозорио је Гојковић.

Истакао је да је добро да нема великог скока новозаражених и да је то највећим делом последица што је вакцинација у току и што највећи број грађана ипак поштује мере које су на снази.

Указао је да се вакцинација спроводи контунуирано, ако и да је скоро 700.000 грађана примило обе дозе вакцине и да је око милион и 850.000 доза до сада дато.

Отварају се нови пунктови, поручио је Гојковић.

На предлог медицинског дела Кризног штаба, донета је одлука да предстојећи викенд буде све затворено изузев прехрамбених објеката, апотека и бензинских пумпи, поручио је Гојковић.

“Све манифестације за овај викенд су суспендоване. Имамо затварање свега осим ове три ствари”, навео је Гојковић.

Појаснио је да што се тиче културних манифестација, да су све суспендоване и да се неће током викенда одржавати.

“Министарство спорта ће прецизирати у наредном периоду оно што не може због унапред договорених термина везаних за систем такмичења – то ће се одвијати током викенда без присуства публике и максималне мере које се спроводе”, рекао је Гојковић.

Навео је да се за следећу недељу наставља онлајн настава за средње школе, али да на онлајн наставу прелазе и старији разреди основних школа.

“Од петог до осмог разреда основне школе такође су од понедељка на онлајн настави”, рекао је Гојковић.

Подели на: