Најновије вести

Хоти: Не идем у Вашингтон на састанак

Косовски премијер Авдулах Хоти објавио је да је, због оптужнице Специјалног тужилаштва за злочине ОВК, обавестио америчког изасланика за дијалог Ричарда Гренела да не може да присуствује састанку 27. јуна у Белој кући.

 

Авдулах Хоти је на свом Твитер налогу објавио да неће присуствовати састанку у Вашингтону, где је требало да разговара са председником Србије Александром Вучићем.

“Због нових дешавања у Приштини због оптужнице коју је предложило Специјално тужилаштво, морам се вратити у своју земљу да се бавим том ситуацијом. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу да присуствујем састанку 27. јуна у Белој кући”, објавио је косовски премијер на свом Твитер налогу.

Пут у Вашингтон најпре је отказао косовски председник Хашим Тачи, недуго пошто је Специјални суд за злочине ОВК објавио садржај првих предлога оптужница.

Амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел тада је рекао да ће се у Вашингтону састати Вучић и Хоти.

Предлог оптужнице за ратне злочине против некадашњег политичког лидера ОВК Хашима Тачија и шефа његове тајне полиције Кадрија Весељија озбиљно је уздрмао политичку сцену на Косову.

Подели на: