Најновије вести

Имамо право на истину и правду

У Грачаници обележен Међународни дан несталих

 

Протестним скупом чланова породица и пријатеља киднапованих и несталих Срба са Косова и Метохије у Грачаници је обележен Међународни дан несталих особа. На скупу су још једном поновљени захтеви и упућени апели међународној заједници и свим другим надлежним институцијама да учине све како би се судбина несталих расветлила.
Силвана Маринковић, говорећи испред Уније српских удружења породица киднапованих и несталих, рекла је да је крајње време да се нешто уради, јер је од ратних сукоба прошло 20 година.
-Апелујемо на међународну заједницу да употреби све информације које смо им дали, да их изваде из фиоке, да употребе информације које су они прикупили и да се коначно померимо са мртве тачке, а не да смо 20 година после исто на почетку. Сваки дан неизвесности породицама је пођеднако тежак. Зато данас са овог светог места, у близини манастира Грачаница, још једном поручујемо надлежнима да предузму одговорност и конкретне мере како би пронашли наше најмилије. Ми само тражимо правду и право на истину, рекла је Силвана Маринковић.
Књижевник из Грачанице Ратко Поповић поручио је са скупа да се од правде и истине не сме одустати.
Чланови породица истичу да је све мање наде да ће се нешто сазнати о судбини њихових најмилијих. Нада да су још увек живи полако нестаје, али нема одустајања док се год истина не сазна.
Мирјани Стојановић из Крајишта, села у општини Липљан, отац је киднапован у граду.
-Тату су отели у Липљану. Он је био бубрежни болесник и не верујем да је жив с обзиром на природу његове болести. Макар да знам где му је гроб да му свећу запалим, плачући прича Мирјана и додаје да је њен отац био поштен и миран човек, да никоме ништа нажао није учинио.
Протестни скуп у Грачаници завршен је поруком да се мора почети са решавањем питања несталих, али да се надлежни морају суочити и са многим другим проблемима.

М.Ч.

Подели на: