Најновије вести

Хашани не говори истину

Редакција листа “Јединство” одлучно одбацује као неистините тврдње портпарола регионалне јединице Косовске полиције Исмета Хашанија да је новинарка листа „Јединство“ Соња Ивковић 27. августа 2019. када је ухапшена и са лисицама на рукама спроведена у полицијску станицу у Гњилане у притвор, возила у алкохолисаном стању.

Узимајући у обзир њен двадесетпетогодишњи рад, коректност, искреност и скромност, као и прошлонедељно распитивање војника Кфора за лист „Јединство“ и новинарку Соњу Ивковић, у потпуности верујемо у њену искреност и њену верзију догађаја.
Питамо Исмета Хашанија, на основу чега је утврдио да је била у алкохолисаном стању, ако је одбила да уради алко тест.
Новинарка Соња Ивковић је примеран радник и велики професионалац у свом послу, која годинама уназад пише о обесправљеном српском народу на Косову и Метохији и дистрибуира лист „Јединство“ Србима по новобрдским и гњиланским селима, а не алкохоличар како је жели представити косовска полиција.
Косовска полиција уместо да да одговор на бруталност према нашој новинарки, служи се неистинама и непримереним квалификацијама према новинарки Соњи Ивковић.
Ово је очигледно застрашивања новинарке Ивковић и притисак на слободу информисања Срба на Косову и Метохији.
РЕДАКЦИЈА ЛИСТА „ЈЕДИНСТВО

Подели на: