Најновије вести

Нема преминулих од ковида, заражена још 61 особа

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 61 особе, а није забележен ниједан смртни случај од последица заразе. Тестирано је 6.814 особа. На респиратору су 23 пацијента.

 

15:45
У установама социјалне заштите заражено 55 корисника и 19 запослених
У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено је 55 корисника и 19 запослених.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

Укупан број Установа социјалне заштите чији је оснивач Република Србија и АП Војводина износи 74, са капацитетом од 14.512 корисника.

15:35
На КиМ без преминулих, први пут у последњих неколико месеци
На Косову и Метохији, у срединама под надзором здравственог система косовске владе, у последња 24 часа нема преминулих од ковида 19.
Од избијања епидемије преминуло је 615 особа, према наводима лекара, са другим пратећим болестима.

Институт за јавно здравље у Приштини регистровао је 66 нових случајева инфекције коронавирусом на основу тестирања 503 узорка.

Укупно је 15.208 особа инфицирано на КиМ од избијања епидемије. Излечено је 12.815 а активно је 1.778 случајева.

14:50
Тестирано 6.814 људи
У последња 24 сата у Србији је тестирано 6.814 људи, а коронавирус потврђен код још 61 особе.

Није забележен ниједан нови смртни ишод.

Хоспитализоване су 323 особе, а на респиратору су 23 пацијента.

Иако се последњих дана бележи мање новооболелих и мање пацијената на респираторима, то не значи да смемо да се опуштамо, јер је вирус и даље међу нама.

Током јучерашњег дана није било нових случајева коронавируса у Пчињском округу. Епидемиолог Слађан Станковић је рекао за РТС да су и претходних дана бележени појединачни случајеви и да је сада приметно смиривање ситуације и у Прешеву, о којем је било речи као о могућем жаришту.

Због смиривања епидемијске ситуације, укинута је ванредна ситуација у Пријепољу.

Бруцоши су почели да се усељавају у домове. Директорка Завода за здравствену заштиту студената, докторка Марија Обрадовић, каже за РТС да није неопходно да се сви студенти који се усељавају у домове тестирају на ковид.

Подели на: