Најновије вести

Још 3 особе преминуле, нових 247 случајева коронавируса

У Србији је од Ковида-19 преминуло још троје људи. Укупно је од почетка епидемије преминуо 61 пацијент. Према последњим информацијама, коронавирус је потврђен код још 247 особа, па је укупан број заражених 2.447.

15:22
Кисић Тепавчевић: На добром смо путу, не смемо да посустанемо
Имамо последњих дана један стабилан број оболелих, чак и мањи пад данас, у недељи када је у неким другим земљама био вртоглави пораст броја оболелих. То нам је неки показатељ да смо на добром путу и да знамо шта радимо и да се сви понашамо одговорно и савесно. Не смемо сада да посустанемо, иако ово јесте један мали обећавајући знак, али сада треба да запнемо из све снаге, поручила је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

“Ови бројеви показују да оно што радимо јесте основа праве борбе против ове инфекције”, истиче Кисић Тепавчевићева.

15:15
Просечна старосна доб преминулих 64,2 године
Укупна смртност у овом моменту износи 2,49 одсто. Преминуло је 44 особа мушког пола и 17 женског пола. Просечна старосна доб преминулих пацијената је 64,2 године.

15:07
Ковиђ19 однео још три живота, заражено још 247 особа
Ковиђ19 однео је још три живота у Србији, укупно је од почетка епидемије преминуо 61 пацијент. Још 247 особа заражено је коронавирусом, укупно 2.447. Хоспитализовано је 1.349 пацијента, а на респираторима је 108 људи. До сада је укупно тестирано 9.626 особа.

14:55
Очекује се конференција за медије
Очекује се почетак конференције за медије на којој ће бити саопштени најновији подаци.

Лесковац постао ново жариште коронавируса – на територији тог града, према подацима кризног штаба, до сада су инфициране 62 особе, што је више него удвостручен број заражених у односу на јучерашњи дан. Укупно у Јабланичком округу је заражено 67 особа.

Лесковац и Крушевац нова жаришта коронавируса
Лесковац и Крушевац нова жаришта коронавируса
Заражено је и 23 здравствених радника – из лесковачке опште болнице 18 и пет из дома здравља.

Расте број заражених и у Крушевцу – до сада је коронавирус потврђен код 55 особа. У читавом Расинском округу инфицирано је 88 пацијената, а у самоизолацији је око 2.000 људи.

Донета је одлука да се укида кућно лечење, као и да је обавезан одлазак заражених у болнице.

Одлуком Владе Србије сви позитивни на корону биће лечени у болницама, они без симптома или са блажом клиничком сликом у привременим болницама, а са тежом клиничком сликом у ковид болницама.

Подели на: