Најновије вести

Преминуло 17 пацијената, коронавирусом заражена још 4.091 особа

Према последњем пресеку, у Србији је од последица заразе коронавирусом преминуло 17 особа. Од тестираних 13.596 узорака, на коронавирус је позитиван 4.091. На респиратору је 176 пацијената. Укупно вакцинација: 1.688.208 другу дозу примило 623.215 особа.

15:07
На респираторима 169 пацијената
Према последњем пресеку, у Србији је од последица заразе коронавирусом преминуло 17 особа, а забележено је 3.519 нових случајева заразе.

На респиратору је 169 пацијената.

Епидемијска слика у Србији је све лошија. Болнице су пуне и све је више оболелих са тешком клиничком сликом.

Медицински део Кризног штаба инсистира на још строжим мерама, а да ли ће тако и бити знаће се сутра после седнице Кризног штаба.

Директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић изјавио је да ће, с обзиром на то да је прилив пацијената у болнице велики, бити ангажовани додатни капацитети у ковид болницама – КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, “Земун” и ВМЦ Карабурма.

Такође, биће максимално ангажовани и капацитети у ковид болници у Крушевцу, јер је Батајница већ довољно преоптерећена и при крају је пројектованих капацитета, рекао је Стевановић након састанка министра здравља са директорима ковид болница.

Србија је и даље међу водећим земљама по стопи вакцинације. Министарство здравља саопштило је да је на Институт “Торлак” данас стигла редовна испорука “Фајзерових” вакцина.

На “Торлак” је стигло 28.080 доза “Фајзер” вакцина против коронавируса.

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да је одлука да средњошколци пређу на онлајн наставу од 8. до 12. марта једна од мера која треба да помогне да се спречи даље ширење коронавируса.

Ружић је, гостујући на ТВ Прва, рекао да је план да до петка настава буде онлајн у средњим школама, а за касније ће се видети, јер ће у току седмице бити одржане две седнице Кризног штаба.

Подели на: