Најновије вести

РИК објавио најновије податке, нема промена, СНС-у 191 мандат

Републичка изборна комисија је до сада прегледала 70,57 одсто бирачких места, односно 64,07 бирачког тела. Прелиминарни резултати су слични оним које је комисија објавила синоћ и поред СНС-а, који је освојио највећи број гласова, у парламент тренутно улазе још само коалиција СПС-ЈС и СПАС Александра Шапића, као и странке националних мањина. Према подацима РИК-а, излазност је била 50,32 одсто.

 

Прелиминарни резултати показују да је СНС освојио 61,59 одсто гласова, СПС-ЈС 10,37 и СПАС Александра Шапића 3,64 одсто гласова.

Према прелиминарним пројекцијама, у будућем саставу парламента СНС ће имати 191 посланика, а у републички парламент улазе још СПС-ЈС са 32 посланика и листа Александра Шапића са 11.
Посланике у парламенту имаће и листе мањинских странака, а највише Савез војвођанских Мађара који ће имати 10 мандата.
Листе Муамера Зукорлића, СДА Санџака и Албанске демократске алтернативе по два мандата.

Ђурић: Излазност на КиМ близу 60, СНС-у 86 одсто гласова
Директор канцелрије за Ким Марко Ђуриће рекао је на конференцији за новинаре да је након обрађених свих 140 бирачких места, листа СНС-а добила 86 одсто гласова изашлих бирача.
Додао је да је после изборне листе СНС, на КиМ највише гласова освојила коалиција СПС-ЈС (7,8 одсто) док су све остале изборне листе заједно освојиле 5,83 одсто гласова.
Навео је да је на КиМ изашло близу 60 одсто уписаних бирача.
По упутству Републичке изборне комисије, гласачки материјал са Косова и Метохије, из Косовског Поморавља, допремљен је у Врање сат и по после поноћи, уз пратњу ОЕБС-а и чланова бирачких одбора.
У Основној школи “Радоје Домановић” у Врању броје се гласови са 70 бирачких места.
Новина је то што су приликом утврђивања резултата гласања у Рашки и Врању присутни и чланови радног тела. Резултате гласања саопштиће Републичка изборна комисија у току дана.
У Републичкој изборној комисији кажу да ће коначни резултати бити саопштени најкасније до четвртка у 20 часова.

Подели на: