Најновије вести

Стигла медицинска опрема из УАЕ

На београдски аеродром јутрос око 9 сати слетео је авион са медицинском опремом, која је донација Уједињених Арапских Емирата (УАЕ).

 

Помоћ су на аеродрому дочекали министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадор УАЕ у Србији Мубарак Ал Дахери.

Министарка Кисић Тепавчевић захвалила је донаторима у име народа Србије и подсетила да су Уједињени Арапски Емирати од почетка ковид епидемије помагали Србији у заштитној и медицинској опреми.

 

“У марту прошле године, када је детектован вирус у нашој земљи стигла је помоћ у медицинској заштитној опреми, а у децембру први део вишемилионске испоруке савремене медицинске опреме. Ово је други део донације у медицинској опреми”, рекла је министарка.

Она је навела да су у Србију јутрос стигли УЗ апарати, скенери, магнетна резонанца, мобилни рендген апарати, протокомере, све што је потребно за негу ковид пацијената.

“У тешка времена када имате пријатеља као што је УАЕ то је велика предност”, навела је Кисић Тепавчевићева.

Амбасадор Мубарак Ал Дахери рекао је да је донација пријатељски гест народу у Србији.

Он је навео да је председник Александар Вучић најавио сарадњу Србије, Кине и УАЕ за производњу Синофарм вакцине у Србији.

Министарка Кисић Тепавчевић додала је да ће производња вакцине бити одлучујући карика у борби против корона вируса, не само у Србији већ и у региону.

 

Подели на: