Најновије вести

У српским срединама на КиМ регистрована још два нова случаја Ковида-19

У последња 24 часа у српским срединама на Косову и Метохији регистрована су два нова случаја зарзе коронавирусом. Како је за наш лист рекла епидемиолог из Завода за јавно здравље Косовска Митровица др Десанка Новаковић, новооболели су из Косовске Митровице и Звечана.

 

На територији чију надлежност покрива овај Завод у четвретак су регистрована два прва нова случаја заразе коронавирусом након 10. јуна, када су забележени последњи случајеви коронавируса. Реч је о једној особи са централног Космета и једној из Косовске Митровице. Према речима др Новаковић, оболели су са лакшом клиничком сликом. Један пацијент је смештен на инфективном одељењу КБЦ-а Косовска Митровица, а остали су у кућној изолацији.
– Ситуација још увек није алармантна. Имамо благи пораст новооболелих. Ситуација код нас је слична оној у окружењу – каже др Новаковић.

И овом прилком апелује да се грађани придржавају прописаних мера

– Физичка дистанца, ношење маске, обавезно прање руку, избегавање окупљања као што су већа славља, су мере превентиве. Сада је све на одговорности појединца, с обзиром да су укинуте ванредне мере. Сведоци смо да је на почетку епидемије то уродило плодом и треба да будемо свесни и савесни, да бринемо о себи и свом здрављу, да се не би поново уводиле неке ригорозне мере – истиче др Новаковић.
С.К.

Подели на: