четвртак, 06. маја 2021. | 02:48

Ухапшена због истинитог писања

Соњу Ивковић, новинарку „Јединства“ из Новог Брда ухапсила је данас око 15 часова косовска полиција на путу Прековце –Ново Брдо док је носила најновији број „Јединства“ Србима у селима око Новог Брда.

 

Наша редакција најоштрије осуђује хапшење и притварање наше новинарке Соње Ивковић из Новог Брда. Новинарку Ивковић је ухапсила косовска полиција као криминалца са лисицама на рукама и спровела у полицијску станицу у Гњилане. Након притварања и вишесатног задржавања новинарка Соња Ивковић је пуштена, али јој је аутомобил задржан у косовској полицији.
Соња Ивковић је 25 година новинар листа „Јединство“ и велики професионалац .
Сумњамо да ово хапшење има политичку позадину и да је наша новинарка ухапшена искључиво због своје професије, односно изношења истине у својим текстовима о тешком животу Срба у Косовском Поморављу и фалсификовању и отимању српске историје на Косову и Метохији.
Индикативно је то шта су војници Кфора након текста Соње Ивковић у „Јединству“ од 19. августа 2019. године о Новобрдској тврђави и Српском православном храму СВ. Никола са насловом „Историју прекрајају, а територију отимају“, носали испред сеоске продавнице у селу Прековце и приопитивали мештане за новинарку Ивковић, лист „Јединство“ као и то шта мисле о том тексту.
Обраћамо се свим новинским удружењима и институције код нас и у свету и позивамо их да осуде овај немио догађај који је директно уперен на претње и застрашивање новинарке Ивковић и свих српских новинара и медија на Косову и Метохији који износе истину, а да се особе из косовске полиције који су хапсили, приводили и малтретирали нашу новинарку Ивковић позову на одговорност.
Лист „Јединство“ ове године обележава 75. година постојања и поносно је на све своје новинаре који часно обављају свој посао у изузетно тешким околностима на Косову и Метохијии и којима је водиља искључиво истина.
РЕДАКЦИЈА ЛИСТА „ЈЕДИНСТВА“

Подели на: