Најновије вести

Вучић сматра да би Српска листа требало да учествује на изборима

Српска листа требало би да учествује на предстојећим ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији и да на њима победи и бори се за српске интересе, рекао је председник Србије Александар Вучић и нагласио да ће држава и даље да помаже тамошњим Србима.

 

Вучић је после обиласка Хитне помоћи рекао новинарима да ће сачекати извештај Канцеларије за КиМ, као и да чује шта људи из Српске листе мисле, па да се све сагледа, али да је његово мишљење да на изборима треба да учествују.

Рекао је и да ће они имати моћне противнике и у албанским и у делу српских медија, који ће форсирати оне који хоће да разоре интересе српског народа, али и да је уверен у зрелост српског народа.

“Они добро знају ко се за њих бори, улаже, и њих не можете да преварите”, каже Вучић.

Поводом провокација које су почеле чим су расписани избори, Вучић је замолио Србе који су, како каже, јуначки издржали све провокације да остану на својим огњиштима, а “Кфор може да вежба”.

Што се тиче графита УЧК и сличних провокција, Вучић каже да је то ужас, али и да се наш народ на то навикао.

“Сви који живе са тим, чувају српско име и српско огњиште. А ми ћемо да наставимо да помажемо”, истакао је Вучић наводећи да ће до краја године на различите пројекте у српским срединама у покрајини бити потрошено шест милијарди, а почетком следеће године још три и по милијарде динара.

Према његовим речима, то су огромна средства која деценијама нису улагана.

Поводом хапшења новинарке Јединства каже да се диви свему ђто је издржала и њеној храбрости, али изражава бојазан да ово неће бити и последњи такав случај са којим се новинари на КиМ суочавају.

“Све о тенку и оклопном возилу – чиста лаж”

Председник Србије је рекао да је био изненађен “хистеричном кампањом” поводом појављивања “тенка” испред стадиона “Рајко Митић”, истичући да је готово све што је о томе објављено чиста лаж.

“Кажу, скупиле се убице да славе Вуковар. Тенк коме је цев заливена, нема мотор, нема било какве везе са Вуковаром, ни са Хрватском, или било којим делом Српске Крајине, или било чиме… Могу да разумем да се то ради у делу хрватске јавности, али у Србији – то не могу”, рекао је Вучић.

Рекао је и да би више волео да је симбол Звезде нешто друго, ли да о томе одлучују навијчи и они су изабрали тенк.

Вучић је навео примере и других европских клубова, као што је ЦСКА који има тенк испред стадиона, или немачки клуб Борусија Дортмунд који такође има тенк као симбол, који још подсећа на прошла времена.

Вучић је истакао и да је оклопно возило које се вози по граду, а о којем се такође писало свашта, само надограђени камион од иверице, и показао његову слику.

“То је то велико оклопно возило које је нарушило мир у нашој земљи”, рекао је иронично Вучић и показао фотографију возила.

Партизану је пожелео срећу, како би Београд био један од градова који има два представника у Лиги Европе, јер је то важно за Србију.

Подели на: