Најновије вести

Вучић: Сваки дан се бавимо Косовом и Метохијом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се, иако нема преговора са Приштином, сваки дан бави питањем Косова и Метохије.

 

Нема преговора, али има различитих притисака, идеја и сваки дан се бавимо Косовом и Метохијом”, рекао је Вучић у интервјуу за РТС.

Указао је да се сваки дан обезбеђује роба за север КиМ.

Људи данима и ноћима раде, потребан је огроман труд како бисмо помогли нашем народу, рекао је Вучић.

“Имаћемо више од 10 милијарди евра да инвестирамо”

Поводом најављеног националног инвестиционог плана, Вучић је рекао да ће држава имати и више од 10 милијарди евра да инвестира. Истиче и да нећемо због тога имати раст јавног дуга.

“Имаћемо више у периоду од пет година јер очекујемо да годишњи раст буде већи од две милијарде”, рекао је Вучић.

Имаћемо, каже, највећи привредни раст у југоисточној Европи, од преко четири одсто. “То ће бити нешто мање од две милијарде, за толико ћемо стварати нову вредност. Стварали смо планове, исувише смо озбиљни да бисмо се играли с тим”, поручио је председник.

Навео је и да никада у кампањи није обећавао куле и градове и да није говорио да ће тећи мед и млеко, већ да нас очекује тежак рад и тешке мере да бисмо нешто направили.

“Када је Црна Гора имала 511 евра, ми смо имали просечну плату 365 евра”, рекао је Вучић истакавши да ће просечна плата у Србији до краја године бити преко 500 евра.

“Сада се спроводи оно што је деценијама обећавано”

Председник Вучић је рекао да се о отварању ауто-пута, који ће бити отворен у недељу, говорило више од 70 година, али да га нико није направио. Исто је, каже, било и са ауто-путом кроз Грделичку клисуру.

“О Грделичкој клисури сам слушао колико сам стар, па нико није завршио тај пут, а ми јесмо. Причали су и о путу ка Бугарској, о пругама и дивним возовима, а тек сад их градимо. Пун сам ентузијазма и радостан јер можемо себи то да приуштимо”, рекао је председник.

Јуче је, каже, био у Јагодини и видео одушевљење људи који су рекли да иако тај град још нема пројеката, имаће их ускоро. “Ако нам решите питање воде и водовода ми смо спасени”, пренео је Вучић речи Јагодинаца.

“Ми у 21. веку морамо да говоримо о томе да осамдесет одсто насеља нема воду и канализацију, то је без Београда три милијарде евра”, навео је Вучић и додао да је то питање и за језера, како не би канализација ишла у најлепше воде Србије.

Вучић је рекао да ће Србија брзо да напредује – “брже него што су многи очекивали, а на радост грађана”. Уверен је да ће људи по добру памтити ову годину и године које долазе.

Разговори су благородни

Александар Вучић је рекао да Савез за Србију и “Један од пет милиона” од 2017. причају да неће ићи на изборе и да је то зато што не могу да победе.

“Не могу да нам буду ни близу, народ види све ово, знају ко шта ради”, навео је Вучић.

Рекао је и да су разговори благородни где год да се одигравају, али да су га “избегли јер никад нису хтели с њим да разговарају”.

Вучић је истакао да је “веома срећан” што успешно разговарају са члановима СНС-а. Он сам ће, истиче, разговарати са онима који буду прешли цензус.

Говорећи о изборним условима, Вучић је рекао: “Прво су причали о бирачким списковима, рекао сам ‘ви их пишите‘, никакве комисије, ви напишите свако име и ништа вам неће помоћи, одредите свако правило за бирачко место у складу са законима које сте ви правили или супротним, правила о финансирању странака, скоро све што желите прихватићемо. Не ваља вам ваш закон који сте предложили, нема проблема. По вашем закону радимо”, рекао је Вучић.

Рекао је да ни у једном медију није могла ниједна реч да се каже против Драгана Ђиласа док је био градоначелник. Сада, каже, опозиција има предоминантан утицај у многим медијима.

Истакао је и да му је стало до тога да све странке изађу на изборе, јер ће се тада видети тко има колику подршку.

“Лепше изгледа без ограде”

На питање зашто је ограда испред Председништва уклоњена, Вучић је рекао да “лепше изгледа без ограде” и да “више неће моћи да падају преко ограде”.

Рекао је и да су 2011. и 2012. испред Председништва били одржавани 50 пута бројнији протести и да тада нико није прескочио ограду

“Ограду је био поставио Тадић у ширем рејону и никоме није пало на памет да је прескочи. Молили су ме да утичем на људе да не прескачу ограду, ја сам се тада попео на ограду и викао на оне који су покушали да прескоче”, испричао је Вучић.

У суботу ће на вратима бити, каже, постављено пет или шест девојака које ће упозоравати шта је кршење закона.

Подели на: