Најновије вести

Деца са КиМ и Републике Српске навијала за Орлове у Атини

Деца из енклава, са југа и севера Косова и Метохије заједно са малишанима из Републике Српске бодрила су са трибина кошаркашку репрезентацију Србије у атинској “ОАКА арени”.

 

Деца са КиМ и Републике Српске наводе да је атмосфера на утакмици прелепа, да су срећна јер имају прилику да репрезентацију Србије гледају уживо.

“Веома сам срећан што сам овде. До сада нисам имао прилику да уживо гледам кошаркашку репрезентацију Србије”, наводи малишан са КиМ.

Малишани из Републике Српске наводе да увек подржавају репрезентацију Србије.

“Ми стално навијамо за Србију, али ово нам је први пут да навијамо уживо и да гледамо кошарку”, наводи малишан из Републике Српске.

Малишани са КиМ и Републике Српске су на почетку утакмице, заједно са кошаркашима Србије, запевали химну Боже правде, а затим са присутним Грцима пружили подршку репрезентацији Србије.

У току утакмице малишани су запевали – Косово је срце Србије и Срби и Грци браћа заувек.

Деца из енклава, са југа и севера Косова и Метохије заједно са малишанима из Републике Српске летњи распуст проводе у кампу Свети Андреј крај Атине.

Канцеларија за Косово и Метохију уз подршку града Атине организовала је летовање за 106-оро деце, а током боравка малишани ће обићи знаменитости грчке престонице и упознати се с њиховом културом.

Кошаркаши Србије савладали су Турску са 87:72 у првој утакмици на Акрополис купу.

Подели на: