Најновије вести

У Лепосавићу окупљање грађана, крећу ка Јарињу

У Лепосавићу је почело окупљање градјана који крећу ка прелазу Јариње, где је појачано присуство специјалних јединица Росу, јавља репортер Косово онлајна. У Лепосавићу је паркирано више камиона и аутомобила.

 

 

У међувремену, приштински медији преносе да је Влада Косова одлучила да успоставити реципроцитет са Србијом у погледу регистарских ознака возила, а у документу који је потписао министар унутрашњих послова Џељај Свечља наводи се да се обавезују сви који имају таблице српских ознака да добију пробне косовске таблице, на свим прелазима.

Свечља је на Фејсбуку написао да су једине службене таблице оне са ознаком “РКС” које издају службеници Министарства унутрашњих послова.

Претходно су Срби са севера Косова блокирали прелаз Јариње у оба смера, а припадници Росу захтевају од њих да се разиђу.

Како је јавио репортер Косово онлајна са Јариња, велики број незадовољних грађана окупио се због појачаног присуства специјалних јединица Росу и најављеног успостављања реципроцитета, од стране власти у Приштини, за саобраћајне таблице са ознакама Републике Србије

Они су зауставили саобраћај у обе коловозне траке, а специјалне јединице Росу траже од њих да се разиђу. На Јарињу је тренутно приметна велика тензија.

 

Подели на: