Најновије вести

Вулин: Џаферовић је разговором са Куртијем забио нож у леђа Вучићу

Министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин коментарисао је телефонски разговор између одлазећег косовског премијера Аљбина Куртија и председавајућег Председништва БиХ Шефика Џаферовића.

 

Вулин је рекао да Џаферовић треба да буде захвалан Александру Вучићу на томе што поштује територијални интегритет и суверенитет БиХ, а не да, уместо тога, разговара са лажним премијерима и да се меша у унутрашња питања Србије.

Поручио је да је Џаферовић, још једном, покушао да забије нож у леђа Вучићу, тако што је разговарао са такозваним премијером лажне државе Косово и да се тиме најдиректније умешао у унутрашња питања Србије.

“Уместо да Џаферовић Куртију каже да је политика Босне и Херцеговине та да БиХ не признаје лажну државу Косово и да је Косово само део Републике Србије и ништа више, Џаферовић се са њим усаглашава око некакве промене граница”, сматра Вулин

Истакао је да Џаферовић не поштује устав сопствене земље, нити Србе који живе у БиХ.

Рекао је да ће Републику Српску сматрати као посебну државу, а не као део БиХ, док год Џаферовић не почне да поштује Устав БиХ и Србе који тамо живе.

“Ако он не поштује своју земљу, ако не поштује грађане своје земље, ако не поштује мој народ који живи у БиХ, онда ни ја више нисам дужан да поштујем Босну и Херцеговину. Не морам више ни ја да говорим да је Република Српска део Босне и Херцеговине. Од сада, па док Џаферовић не почне да поштује Устав Босне и Херцеговине, за мене је Република Српска посебна и тако ћу је ословљавати, никако другачије”, навео је Вулин.

Истиче да је избор на Џаферовићу.

“Кад се он врати Уставу Босне и Херцеговине, онда ћу се можда и ја сетити да је Република Српска део Босне и Херцеговине. До тада ако он не поштује своју земљу, не морам да је поштујем ни ја”, рекао је Вулин на Тари по завршетку колегијума министра одбране и начелника генералштаба.

Подели на: